Monday, 26 January 2015

One Step On The New World

hah...One Step On The New World..!!! What does its mean???

Sini aku nak cerita..! hahaha...first of all aku nak bagi tahu kenapa lah aku buat blog nie... sedangkan aku ni bukan nye suka menulis and pandai menulis pon... but.. aku buat jugak blog ni... ini semua kerana the step  that i take.. ape die??? haaaaa... aku mula untuk menceburi bidang BISNESS..!! hah.. :)..blog adalah salah satu medan bisness yang akan aku pakai.. sbb aku buat online bisness. semua media sosial aku akan pakai.. :)



Kenapa aku nak buat bisness ni?? Hmmm....

1) Aku nak kurangkan beban mak ayah aku..
sampai bila la aku nak minta duit dekat mak ayah aku... maybe for some people.. its ok to ask money from their parents but for me its quite uncomfortable. Dengan taraf hidup yang tinggi sekarang ni.. membuat kan aku ambil keputusan untuk cari duit... yess.. utk basic life aku mmg mak ayah aku masih tanggung.. tp utk memenuhi keinginan aku.. aku kne cari duit sendiri.. :)

2) Aku nak tolong orang.. How??
aku tolong org dengan produk yang aku jual.. sebab aku jual produk kesihatan dan kecantikan..
hah..!produk aku ni banyak kebaikan tau..macam2 penyakit dah dapat diubati dengan izin Allah.. Alhamdulillah.. aku berbisness bkn utk tipu org dengan produk aku.. tapi untuk bantu mereka yang ada masalah kesihatan and tak jumpa lagi penyelesaian nye...but..bare in mind that.. penggunaan produk aku jual ni hanyalah sebagai alat dan usaha untuk sembuh tapi yang menyembuhkan hanya lah Allah... kita hanya berusaha..:)

3) Aku nak tambah pengalaman...
dalam bisness ni banyak pengalaman yang kite boleh dapat sebenar nye... pengalaman deal dgn customer,mentor,masa,duit,diri sendiri,family and kawan2.. semua nie pengalaman yang kite tak kan dapat kalau kite tak cari.. hmmm...dan pengalaman yang aku nak sekarang cari seterusnya adalah.. pengalam melancong ke nagara lain.. hah.. asyik tengok org melancong jerr.. sampai bila nak tgk jerr.. aku nak rase sendiri pulak.. and i believe that.. by involving in bisness.. i can achieve it.. :)

itulah sebab2 nye setakat nie.. huhu..

ramai yang takut untuk masuk ke bidang bisness ni.. takut gagal..takut sibuk..and macam2 takot lah.. huhu..  aku pon mula nye takut.. tapi ak yakin dengan cara and usaha yang betul.. aku boleh buat..

so.. first aku terlibat dalam bisness ni .. aku ada mentor .. yang akan bagi aku guide utk gerakkan bisness ni.. kenapa aku yakin sangat dengan mentor aku nie?? satu.. sebab diorang nie famiy aku sendiri.. ..dua.. sebab diorang sendiri dah berjaya..  so.. aku yakin.. dengan usaha dan bimbingan diorang aku boleh berjaya...


CDM Hamisah Alias
(maksu) 
DSM Syafaat Azli
(abg)

Disebab kan aku ni student.. of course aku tak boleh focus sgt dekat bisness aku nie.. so.. its okey kalau bisness aku ni in a slow progress.. :)..



itu je untuk update hari nie... hehe,.. bye2..wish me luck okeh... !!!

No comments:

Post a Comment