Saturday, 24 January 2015

The Story Of My Life..... :)

Assalamualaikum... hello2..!! :)
Hai...I'm newbie here..!!! Saya merupakan blogger baru disini...so.. Lets me intoduce myself first.. Bak kata budak UIA.. tak kenal..maka taaruf.. :)

Nama diberi Nur Hidayah binti Mohd Azli yang bermaksud cahaya petunjuk. saya dilahirkan pada 25 Mac 1994 di Hospital Daerah Gerik, Perak. Saya merupakan anak ke-5 daripada 7 orang adik-beradik yang terdiri daripada tiga abang, seorang kakak dan dua orang adik..Hah.. lengkap..!! sume da.. :)... dan currently have only 1 sister in law..

inilah keluarga saya.. :)

Saya mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Seri Kelebang dari darjah 1 sehinggalah darjah 6(2001-2006). Inilah zaman dunia ini aku yang punya.. segala benda buat untuk gembira..Enjoy habis zaman kanak-kanak nie. 

Seterusnya,saya menyambung pelajaran saya di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kerian dari tngkatan 1 hingga tingkatan 5(2007-2011). zaman  ni pulak  zaman saya mencari identiti diri.. macam2 perangai ada waktu zaman nie.. bermula dengan nerd.. lepas tu nakal..lepas tu insaf ,jadilah baik sikit..hahaha.. 

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kerian Batch SPM 2011

Alhamdulillah saya berpeluang menyambung pelajaran saya di Pusat Asasi Universuti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang sains hayat. Dua tahun dekat asasi ni, just follow the flow.. tak kenal lagi dunia luar yang sebenar and masih terbyang zaman sekolah lah.. :P.. 

Pusat Asasi  UIAM 2012-2014

dan sekarang saya penuntut Ijazah Sarjana Muda Kimia Gunaan di universiti yang sama.Hah..!! dekat sini baru lah saya kenal dengan dunia luar nie.. the real university life.. memang huru- hara lah sem satu dekat sini...hahaha.. but it's ok.. its just beginning.. ini jerr tentang study life saya...

Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Kuantan Campus.


And one more things to tell that.. saya adalah bekas pelatih Pusat Latihan Khidmat Negara (PLKN) Gopeng.. dekat sini baru lah saya berpeluang untuk berkenalan dan berkawan dengan bangsa lain..cina and india...banyak pengalaman baru yang saya belajar dekat situ...

BRAVO
PLKN Gopeng
okey.. that all about the story of my life.. huhu.. 


No comments:

Post a Comment